Soria

Soria Phosfoactiv 2 Vials - Soria Bel

€ 3,45

  • Incl. 9% btw

Dit product is momenteel uitverkocht! Laat je emailadres achter en we geven je een seintje zodra dit weer op vooraad is.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.
  • Voor 15u besteld, vandaag verzonden
  • Levering binnen 1 á 2 werkdagen
  • Gratis levering vanaf €29
Productomschrijving

Samenstelling: Dop: Sojalecithine (Rijk Aan Fosfatidylserine), Maltodextrine, Siliciumdioxide. Vial: Vruchtenconcentraat, Glucose, Thee-Extract (Rijk Aan L-Theanine), Taurine, Natuurlijk Citroenaroma, Kaliumsorbaat (Bewaarmiddel), Water.

Algemene Eigenschappen: Geheugenstimulerend, Concentratieverbeterend, Stress Verminderend

Specifieke Eigenschappen:

Fosfatidylserine Is Een Fosfolipide Bestaande Uit 1 Molecule Glycerine, 1 Molecule Fosfaat, 2 Moleculen Onverzadigde Vetzuren En Serine. De Elektrische Lading Is Negatief. Fosfati­Dylserine Is Noodzake­Lijk Voor De Stabiliteit En Het Goed Functioneren Van Celmembranen En Organellen (Mitochondriën), Vesiculaire Synapsen En Cellen Van Zenuwen In En Naar De Hersenen. Fs Wordt Gemakkelijk Opgenomen En Overschrijdt Na 30 Minuten Probleemloos De Bloedhersenbarrière. Fs Komt Het Meest Voor In Het Hersenweef­Sel. Fs Komt Slechts In Kleine Hoeveelheden Voor In De Voeding, De Aanvoer Is Ontoereikend, De Lichaamsreserve Is Door De Hoge Turnover Vlug Uitgeput. Een Chronisch Tekort Aan Fosfatidylserine Uit Zich Vanaf 40-45 Jarige Leeftijd In Geleidelijk Geheugen­Verlies. Het Begint Met Verlies Van Herinnering, Kortgele­Den Ge­Beurte­Nissen, Namen, Telefoonnummers, Plaatsen Van Voorwer­Pen, Verlies Van Rekenver­Mogen En Taalgebruik, Vermindering Van Opname Van Informatie, Motivatie­Verlies, Ge­Moeds- En Persoonsverandering, Dementie En Alzheimer.

Fosfatidylserine Speelt Een Voorname Rol In:

  • Transformatie Van Externe Stimuli (Geluid, Warmte, Druk, ...) In Zenuwimpulsen.

  • Geleiding Van De Impulsen Langs De Axonen D.M.V. Elek­Tri­Sche En Chemische Prikkel­Over­Dracht.

  • Controle Over Vrijstelling En Inhibitie Van De Neurotrans­Mitters In De Synap­Sen.

  • Versterkt De Stabiliteit Van Het Celmembraan En Beschermt Het Tegen Degeneratie En Rigiditeit (Anti-Oxidant).

  • Helpt Bij De Fixatie Van Proteïnen Op En Hun Absorptie Door Het Cellulaire Membraan.

  • Noodzakelijk Voor Het Goed Functioneren Van Het Atpase-Enzym Dat Zorgt Voor De Regeling Van De Na-K Pomp En Het Ca-Mg Evenwicht (Controleert De Concentratie Ca2+ In Het Cytoplasma).

  • Noodzakelijk Voor De Cel Tot Celcommunicatie, Treedt Bij Celveroudering Naar Buiten En Geeft Het Signaal Voor Vervanging.

  • Noodzakelijk Voor Cel Tot Celherkenning, Stimuleert Het Immuunsysteem Door Een Betere Herkenning Van De Eigen Cellen (Belangrijk Bij Kinderen, Auto-Immuunziekten En Ouderen).

  • Verhoogt Het Suikermetabolisme In De Hersenen En De Energieproductie Samen Met De Synthese Van Acetylcho­Line.

  • Bron Voor De Aanmaak Van Fosfatidylcholine En Fosfatidyletanolamine Die Een Rol Speelt In De Vorming Van Thromboplastine (Bloedcoagulatie).

Een 40-Tal Dubbelblind Studies Toonden Aan Dat Supplementeren Van Fosfatidylserine Leidde Tot Een Verbetering Van Het Kort Geheugen, Een Verhoging Van De Concentratie, Een Betere Score Van De Neuropsy­Chologische Testen (Tot 25%) En Meer Weerstand Tegen Stress, Ziekte En Depressie.

Taurine Is Een Zwavelhoudend Aminozuur Dat Een Belangrijke Rol Speelt Als Neurotransmit­Ter Van Het Czs. Taurine Zorgt Samen Met Glycine En Gaba Voor Een Inhiberend Effect In De Vesicu­La Van De Presynaptische Zenuwuiteinden. Taurine Regelt Het Transport Van Calciumionen Gedurende De Depolarisatiefase Door Ze Te Binden Aan Het Membraan. Een Zinktaurine Complex Zorgt Samen Met Co2 En Nh3 Voor De Productie Van Glutamaat En Is Onrechtstreeks Een Neuromodulator Door De Prikkelbaarheid Van De Zenuwcel Te Verminderen (Via Glutamaat). In De Hersenen Is Er Een Labiel Evenwicht Tussen Stimulatie (Serotonine, Dopamine, Glutamaat) En Inhibitie (Taurine, Gaba, Glycine). Bij Taurinetekort Is Er Minder Inhibitie, Wat Overactiviteit En Convulsies Veroorzaakt. Het Gebruik Van Taurine Is Aangewezen Bij Epilepsie, Convulsies Door Medicatie-Intoxicatie, Mentale Achterstand (Ziekte Van Down) En Parkinson.

L-Theanine Is Een Vrij Aminozuur Dat Aanwezig In Camellia Sinensis. De Stof Wordt Aangemaakt In De Wortels Van De Plant, En Opgeslagen In De Bladeren. L-Theanine Verhoogt De Productie Van Serotonine, Dopamine En Gaba En Zorgt Voor Een Betere Hersenactiviteit (Α-Golven). Het Is Ontspannend, Rustgevend, Verbetert Het Gemoed En De Slaapkwaliteit En Vermindert Spanningspijn. Bovendien Neutraliseert L-Theanine Het Stimulerend Effect Van Cafeïne, Verbetert De Cardiovasculaire Elasticiteit En Het Immuunsysteem, Helpt Bij Symptomen Van Pms En Is Een Sterke Antioxidant.

CNK 3012077
Fabrikant Soria
Gamma Soria
Subgamma Soria Phosfoactiv
Gebruik Humaan
Inhoud 2 pc/st
Farmaceutische vorm Oplossing
Type Voedingssupplement

1 vial per dag s'morgens of 30 min. voor de mentale inspanning.

Indicatie

studenten tijdens de examens, stresserend werk, sporters tijdens de competitie, ouderen, lichte tot matige ADHD

Contra indicatie

Niet gebruiken bij kinderen onder 5 jaar (L-theanine). Niet gebruiken in combinatie met anticoagulantia (ginkgo, meidoorn, mariadistel,…).

dop: sojalecithine (rijk aan fosfatidylserine), maltodextrine, siliciumdioxide. Vial: vruchtenconcentraat, glucose, thee-extract (rijk aan L-theanine), taurine, natuurlijk citroenaroma, kaliumsorbaat (bewaarmiddel), water.